MY SKILLS

MY SKILLS
MY SKILLS

my shop

my shop
my shop

să colaborăm

să colaborăm
să colaborăm

Cum să salvați fișierele pdf?


Am decis să încep seria tutorialelor cu acest subiect pentru că orice grafician/designer/fotograf a aflat deja că există oameni lispiti de etică. Exista o categorie bine definită care crede că DIY (Do it yourself) este acronimul lui 'Duplicate It Yourself'. Nu este ok dar... încă se întâmplă. Articolul l-am scris în 2011 aici și m-am gândit să îl revizuiesc, l-am testat pe versiunile anterioare/actuale și este aplicabil 100%.

La ce te-ar putea ajuta acest tutorial?

  • pdf-uri gratuite pe care vreți să le oferiti pe site sau pe blog;
  • pdf-uri oferite spre vânzare (ex. Etsy sau Big Cartel );
  • pentru un client care înca nu a plătit pentru proiectul comandat (un desen, layout, etc.).

Tutorial Adobe Illustrator +CS4: 
Cum sa va protejati cu parola pdf-urile

1. Alegeti comanda File > Save As
2. Din castea de dialog Save As selectati Save as type > Abobe PDF (*.PDF) > Save (Enter)
3. In fereastra Save Adobe PDF alegeti General și debifați opțiunea Preserve Illustrator Editing Capabilities. (Dacă lasați debifată această obțiune, persoanele cu anumite versiuni de Illustrator pot deschide pdf-ul și îi pot folosi conținutul în interes personal.)


4.   Selectați Security bifați Use a password to restrict editing Security and Permissions settings apoi introduceți parola în Permissions Password.


5.   Se va deschide fereastra Confirm Permissions Password în care vi se va cere să reintroduceți parola.6. In secțiunea Acrobat Permission alegeți Changes Allowed apoi selectați Any except extraction of page.

7. În aceeași secțiune asigurați-vă că este bifată casuța de la opțiunea Enable copying of text, images, and other content.


8. Ca un pas final, încercaţi să deschideţi PDF-ul în Illustrator. Acesta nu trebuie să vă lase, teoretic să îl deschideți. Va apărea o fereastră pop-up care vă solicită introducerea parolei.

Dacă fişierul se deschide în Illustrator fară să vă ceară parola, ceva a mers prost! Încercaţi să repetați fiecare pas din tutorial din nou.

Vă mai recomad să trimiteți un fișier de test la un prieten (de încredere) care să încerce să îl deschidă în Illustrator.

NOTĂ: Dacă aveți nevoie sa faceți modificări într-un fisier PDF, alegeți PDF-ul, apoi îl deschideți pur și simplu  în Illustrator, introduceți parola când este solicită. Se va deschide fișierul și puteți edita fișierul.

Mâine am sa reiau un articol tot de pe vechiul blog, la fel de actual  și util (sper eu, daca mă iau după numarul de vizualizări)  adica 'Editarea imaginilor on-line cu programe gratuite'  apoi voi începe seria articolelor cu subiecte legate de caligrafie si desen.

♥♥♥
alles liebe,
GabrielaNo comments

Lovely Notes