MY SKILLS

MY SKILLS
MY SKILLS

my shop

my shop
my shop

să colaborăm

să colaborăm
să colaborăm

Programe gratuite pentru
editarea foto și realizarea
conținutului vizual pe blog

Conținutul și calitatea textelor pe un blog sunt esențiale pentru a câștiga atenția și încrederea cititorilor. Cu toate acestea, există un element ce nu trebuie neglijat, care poate crește traficul pe blog, calitatea și editarea imaginilor.


La facultate, în cadrul unui curs, am aflat că peste 70-80% din oameni iși iau deciziile influentați de impactul conținutului vizual al unui element de prezentare. Când deschizi o revistă privești imaginea, citești titlul articolului și în functie de cele doua decizi dacă citești sau nu articolul in cauză. Același comportament există și la achiziționarea unei cărți, privești coperta, citești titlul, întorci cartea citești și alegi dacă o cumperi sau nu.

De câte ori ai accesat un link și ai renunțat să citesti articolul pentru că ti-ai făcut o impresie din conținutul vizual și din titlu? Acel articol poate fi scris chiar de tine și te cred ca ai muncit la el dar din pacăcate nu are nimic atractiv.

Bun! Ce este de făcut in cazul asta? Știm cu toți că prețul programelor specializate pentru editarea foto si grafică este ridicat iar dacă nu lucrezi în domeniu investiția nu este justificată, ca să nu mai spun că pe langă prețul programelor trebuie sa iei în calcul și prețul unui calculator pe care să poți rula programele in cauză.

Atunci cum putem edita conținut vizual fară un împrumut la bancă?

Simplu! Ne folosim de programele gratuite. Mai jos am facut un top al programelor pe care le folosesc când nu am laptopul la mine ci doar tableta si telefonul sau sunt pe un alt calculator decat cel personal și trebuie sa retușez o imagine sau un element grafic.

Primul program pe care îl propun este Pixlr.


Poate fi folosit gratuit online, are două moduri de editare, este extrem de intuitiv și se poate lucra cu fotografii cu rezolutie mare (imaginea din prt sc are 5472x3648 px). Are variante pentru Android și iOS, poate fi instalat pe dispozitive mobile (telefon, tabletă).

Dacă ești dispus să investești pentru versiunea Pro prețul lui este mai mult decat rezonabil 1,99$ pe luna sau 14,99 pe an. Pentru acești bani primești multe bunatați grafice.

Cele două moduri de editare sunt
Pixlr Editor - lucreaza cu layers, este o idee mai complex dar intuitiv iar rezultatele sunt pe masură, interfața lui seamană mult cu produsele adobe.


Pixlr Express - are multe efecte prestabilite, se lucrează repede și ușor


A doua propunere (din motive obiective) este Photoshop on-line Editor Express.


Este foarte ușor de utilizat: încarci o fotografie de pe computerul tău, selectezi un instrument în bara laterala iar instrucțiunile vor aparea în partea de sus (îți spune exact ce sa faci): fix red eye, crop, resize, adjust the exposure, lighting, or white balance, add text si multe altele. La sfârșit îți salvezi imaginea pe computer.

Dacă lucrezi cu fotografii cu rezolutie mare nu iți recomand acest program (a trebuit să redimensionez imaginea la 1400x933 px) pentru telefon si tabletă, în schimb este foarte bun.


Dacă te înscrii pe site și îți creezi un cont (absolut gratuit!) beneficiezi de niste chestii tare faine în plus (filtre foto, rame and stuff):

  • 2GB de stocare gratuit;
  • Instrumente online pentru a edita, crea şi partaja;
  • O galerie personala şi pagina de profil;
  • Șabloane Slideshow;
  • Depozit video şi streaming.
Să nu uit, poți edita fotografii oricând și oriunde, chiar si de pe un dispozitiv mobil, există variante pentru Android sau iOS (aka iPhone/iPad).

Acestea sunt cele două programe gratuite pe care vi le propun pentru editarea foto, ambele pot fi folosite și pentru editare grafică (desen si text).

Bineînteles mai sunt și alte programe pentru editarea conținutului vizual: Canva - care se bazeaza mai mult pe șabloane prestabilite, Vectr in care se poate lucra vectorial și poate fi instalat direct pe calculator, Inkscape - este opensource, se poate instala pe calculator gratuit, Gimp - alternativa programului adobe photoshop are foarte multe tutoriale, este gratuit și poate fi instalat pe calculator, Google Photos fost Picasa.

Cam atât pentru astăzi, dacă aveți întrebări sau vreți o prezentare mai amplă la unul din programele prezentate vă aștept comentariile.
Sunt curioasă: voi ce programe folosiți?
♥♥♥
alles liebe,
Gabriela


No comments

Lovely Notes